Türkmén menyasszonyujjak
2014. augusztus 23. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Türkmén menyasszonyujjak

Miután megszemléltük a Nagy Kiz Kala épületét Türkmenisztánban:

http://kulturbakancslista.blog.hu/2014/08/23/kr_u_650_nagy_kiz_kala

Következő ételünk egy türkmén esküvői fogás, a menyasszonyujjak. Gyakorlatilag egy rizskrokett, darált hússal töltve, szóval ne várjunk tőle sokat. Rengeteget bajlódtam vele, az egész ragadt, mint a rossznyavalya.

Végeredményként meg inkább vőlegényujjakat kaptam, feltéve, hogy a vőlegény legalább egy ogre, vagy barlangi troll.  

gelin3.jpg

Mindenesetre a recept:

gelin.jpg

A töltelékhez: 

300 g darált bárány, birka, vagy marhahús
1 apróra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
¼ teáskanál só
1 csipet bors

gelin2.jpg

A töltelékhez valókat összekeverjük és közepes lángon 15 percig főzzük. Olyan edényt válasszunk, amibe nem ég oda, hiszen nem adunk hozzá zsiradékot, a hús saját levében fő. Félretesszük.

Amibe töltünk:

1 burgonya
1 csésze (1 cup, 2,5 dl) rizs
2 csésze (2 cup, 0,5 liter) víz
1 teáskanál só
2 teáskanál liszt

növényi olaj a sütéshez

A burgonyát héjastól főzzük puhára. A rizst pedig tegyük fel a vízzel és a sóval főni, miután forrni kezd, vegyük le alacsony hőfokra, fedjük le és 20 percig pároljuk.

A burgonyát hámozzuk meg és kézzel törjük bele a rizsbe, és a rizzsel együtt, hozzáadva a lisztet, gyúrjunk belőle tésztaszerű masszát. Na itt már annyira ragad, hogy az ember legszívesebben kidobná a fenébe. 

A töltelékből gyúrjunk 16 db kis kolbászkát.

A masszát is szedjük 16 részre, majd kézbe véve egy masszagolyót, tálka formát készítünk belőle, belehelyezünk egy kolbászkát és összezárjuk. (Itt már majdnem ordítottam)

És ezt még 15-ször.

Közben felmelegítjük az olajat és a kész ujjakat aranybarnára sütjük benne.

Akinek van keze hozzá, az biztosan könnyen boldogul, én biztos, hogy hozzá nem kezdek még egyszer.

Még mindig 977 hely van a Gasztrobakancslistánkon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr856618793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása