Farroog Mahshi - egyiptomi töltött sült csirke
2015. december 01. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Farroog Mahshi - egyiptomi töltött sült csirke

Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy az ítélet napja először az egyiptomi vallásban jelenik meg, nézzük meg, hogy készül az egyiptomi töltött sült csirke. 

farrog.jpg

Hozzávalók 6 személyre:

2 csirke kb. 1 kilósak májjal, szívvel együtt

só, frissen őrölt bors

60 g (1/4 csésze/cup) olvasztott vaj

töltelékhez:

175 g (1 csésze/cup) bulgur

40 g vaj

1 nagy hagyma aprítva

2 evőkanál petrezselyemzöld aprítva

1 teáskanál szárított menta

só, frissen őrölt bors

2,5 dl (1 csésze/cup) csirke alaplé

A csirkéket kívül és belül papírtörlővel szárazra töröljük, majd só és bors keverékével bedörzsöljük, felhasználásig hűtőbe tesszük.

A sütőnket 180 fokra előmelegítjük. 

A bulgurt vízbe áztatjuk 5 percre, majd egy szita segítségével lecsöpögtetjük. Közben a csirke máját és szívét felaprítjuk. A vajat egy serpenyőben felaprítjuk, majd kis lángon üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a felaprított májat és szívet és addig pirítjuk, míg el nem színeződik.

Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a bulgurt, a petrezselyemzöldet, a mentát, a sót és a borsot. Felöntjük a csirke alaplével és alacsony hőmérsékleten, lefedve 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Megtöltjük a töltelékkel a csirkét, a bőrét összetűzzük.

A második adag olvasztott vajat egy tepsibe öntjük és mellével felfelé belefektetjük a csirkét. Háromnegyed óra után megfordítjuk, majd újabb háromnegyed órát követően ismét. Ezután még 10 percig sütjük mellével felfelé, hogy megpiruljon.

Ha megsült, kanalazzuk ki a belsejéből a tölteléket és tegyük a tálra, amin tálalni akarjuk. A csirkét daraboljuk és helyezzük el a tálon, és locsoljuk meg a kisült húslével.

Nem rossz, de nem Gasztrobakancslistás étel.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr57957790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása