37. Tex-mex rántott zöld paradicsom
2016. október 08. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

37. Tex-mex rántott zöld paradicsom

Mint ígértem, itt a tex-mex rántott zöld paradicsom.

Hogy mitől tex-mex? A panírtól. A lisztet fűszerekkel keverjük, a tojást íróval, zsemlemorzsa helyett pedig kukoricalisztet használunk.

Sajnos a zöld paradicsom csak az évnek ebben a szakában beszerezhető, és ilyenkor sem egyszerű. Sokat jártam a piacot, amíg találtam. Jó régen már megosztottam egy rántott zöld paradicsom receptet, de a tex-mex verzió sokkal finomabb.

zoldpara1.jpg

Hozzávalók:

1 csésze (cup) liszt

1/2 teáskanál őrölt római kömény

1/2 teáskanál cayenne-i bors

1/2 teáskanál só

1 teáskanál őrölt fekete bors

1/2 kg zöld paradicsom kb. fél centis szeletekre vágva

1 nagy tojás

1/2 csésze (cup) 1,25 dl író

2 csésze (cup) 5 dl kukoricaliszt

olaj a sütéshez

egy adag írós jalapeno mártás

zoldpara2.jpg

 

Olajsütőt, olajat előmelegítjük.

Először szerzünk egy nagy nejlonzacskót. Ebbe beleszórjuk a lisztet, a római köményt, a cayenne-i borsot, a sót és a borsot. Összerázzuk, majd belerakjuk a paradicsomszeleteket is.

 

zoldpara3.jpg

 

zoldpara4.jpg

 

Ismét rázzuk, amíg minden paradicsomszeletet bevon a lisztes keverék.

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy mélytányérban villával összekeverjük a tojást és az írót, mintha fel akarnánk verni a tojást.

Egy másik tányérba odakészítjük a kukoricalisztet.

A megszokott módon bepanírozzuk a lisztes zöld paradicsomokat és tálcára helyezzük.

Forró olajban kb. 6 percig sütjük, kis adagokban.

Papírtörlővel felitatjuk a felesleges olajat és írós jalapeno mártással tálaljuk.

 

jalapenodress1.jpg

 

Kóstoló: A zöld paradicsom fanyar íze eszméletlenül jól harmonizál a kukoricalisztes panírral. Az írós-jalapeno mártással meg egyszerűen abbahagyhatatlan. Nehéz mértéktartóan enni. Mindenképpen felkerül Gasztrobakancslistánkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr811780067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása