A guacamole-nál megszoktuk, hogy az avokádót összepasszírozzuk. Ennél a változatnál ezt nem kell megtennünk, viszont kerülnek bele érdekes hozzávalók, mint a feta és a kukorica. Nekem nem lesz a kedvencem, de biztos valakinek pont a szájíze szerint való.
Hozzávalók:
1 doboz konzerv kukorica
1 evőkanál olívaolaj
2 érett avokádó, megfelezve, kimagozva és meghámozva és felkockázva
12 cherry paradicsom felezve, ha nagyobbak, akkor negyedelve
2 nagy zöldhagyma felkarikázva
2 evőkanál aprított korianderzöld
1 lime leve
1 teáskanál chile-szósz
só, bors
60 g fetasajt
A kukoricát kis olaj segítségével vaslapon, vagy serpenyőben megpirítjuk. Amikor már szökni próbálnak, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, vegyünk elő egy tálat, tegyük bele a kukoricát, az avokádót, a paradicsomokat, és minden egyéb hozzávalót, kivéve a fetát.
Keverjük meg a quacamole-nkat óvatosan, minél kevésbé törjenek a hozzávalók, majd morzsoljuk rá a fetát.
Azonnal fogyasztandó, mert az avokádó állás hatására színeződni kezd.