Cornichon - ecetes uborka francia módra
2015. január 28. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Cornichon - ecetes uborka francia módra

Miután megtudtuk, hogy az első fonott kötelet a franciaországi lascaux-i barlangban találták,

(http://kulturbakancslista.blog.hu/2015/01/28/kr_e_17_000_fonott_kotel), ismerkedjünk meg egy franci specialitással.

Itt a Gasztrobakancslistán természetesen csak olyan ételekről írok, amit megkóstoltam, illetve elkészítettem.

Ezért nagyon megörültem, hogy egy webáruházon keresztül eredeti cornichon-t sikerült rendelnem. Igaz, hogy elég kis üveggel és 1200 forintért, de ha mindent meg akarok kóstolni, akkor azért anyagi áldozatot is kell hozni.

cornichon.jpg

A franciák a cornichon alatt az egész apró korban (5 cm alatt) leszedett savanyított uborkát értik.

Két fajtából, a vert petit de Paris-ból és cornichon amelioré de Bourgogne-ból készítik, fehérborecettel, mogyoróhagymával, vöröshagymával, szemes borssal.

Idézem a szakirodalmat: "néhány kereskedelemben forgalmazott fajta túlságosan fanyar lehet".

Háááát...

Amit én ettem aranyárban az valószínűleg a "néhány" közé tartozik (Edmond Fallot márkájú), mert mintha tömény ecetet enne az ember, az uborka csak halványan érezhető.

"A cornichon kiválóan illik egyszerű felvágottak és a páté de campagne mellé, mert ellensúlyozza a sertéshús zsírosságát."

Háááát....

Szerintem kanállal eheti mellé az ember a disznózsírt, akkor sem ellensúlyoz semmit, hanem mindent elnyom szörnyű ecetességével.

Senkinek sem ajánlom.  

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr817118249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása