Tandoori masala - tandoori fűszerkeverék
2018. szeptember 08. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Tandoori masala - tandoori fűszerkeverék

A klasszikus brit éttermi curry-k másik fő alap fűszerkeveréke a tandoori masala. Akár még ezt is megvehetjük nagyobb szupermarketekben, de a bolti tele van ízfokozóval, így egyértelmű, hogy itt is azt ajánlom, hogy készítsük el saját magunk. Ha szeretnénk a bolti verzió vöröses színét megtartani, akkor használhatunk ételfestéket.

tandoori.jpg

Hozzávalók:

(120 g, 13 evőkanálnyi keveréket kapunk)

3 evőkanál koriandermag

3 evőkanál római köménymag

1 evőkanál fekete mustármag

5 centi fahéj, vagy kassziahéj

egy kis darab szerecsendió

3 szárított babérlevél

1 evőkanál őrölt gyömbér

2 evőkanál fokhagymapor

2 evőkanál hagymapor

2 evőkanál amchoor (szárított mangópor)

1 evőkanál vörös ételfestékpor (opcionális)

Az egész fűszereket egy nagy serpenyőben közepesnél nagyobb lángon pirítsuk meg. Óvatosan nehogy megégjenek. Ha füstölni kezdenek, azonnal vegyük le a tűzről.

Várjuk meg míg kihűlnek, majd darálóban, vagy mozsárban őröljük teljesen finomra őket.

Adjuk hozzá a por alakú fűszereket a gyömbértől az ételfestékig, majd őröljük tovább.

Légmentesen, sötét helyen tárolva, két hónapon belül használjuk fel, mert addig őrzi meg teljes frissességét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr414229259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása