Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy az első fennmaradt parittyát Tutanhamon sírjában találták meg, nézzük meg, hogy készül a római köményes sárgarépa salátát. A római köményes sárgarépa saláta egész Észak-Afrikában népszerű, mindenki másképp csinálja. Ami ugyanaz, hogy mindenütt kevés hozzávalóval készül, bár a hozzávalók nagy változatosságot mutatnak. Nem vagyok túl nagy répa fan, és ettől a salátától nem is váltam azzá.
Ha valaki mégis szívesen megkóstolná, kell hozzá:
0,5 kg sárgarépa
2 narancs leve
1 citrom leve
2 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál őrölt római kömény
esetleg egy kis petrezselyem
A sárgarépát apróra reszeljük. Egy tálban összekeverjük a narancslevet, citromlevet, olívaolajat és római köményt és a sárgarépára öntjük. Jól elkeverjük és legalább egy órára berakjuk a hűtőbe és már ehetjük is.
Ez a saláta nem kerül fel a gasztrobakancslistánkra, hiszen semmi érdekes nincs benne.
Értékelés: 1/5