Egyiptomi narancsos-római köményes sárgarépa saláta
2014. március 10. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Egyiptomi narancsos-római köményes sárgarépa saláta

Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy az első fennmaradt parittyát Tutanhamon sírjában találták meg, nézzük meg, hogy készül a római köményes sárgarépa salátát. A római köményes sárgarépa saláta egész Észak-Afrikában népszerű, mindenki másképp csinálja. Ami ugyanaz, hogy mindenütt kevés hozzávalóval készül, bár a hozzávalók nagy változatosságot mutatnak. Nem vagyok túl nagy répa fan, és ettől a salátától nem is váltam azzá.

 

répa.JPG

Ha valaki mégis szívesen megkóstolná, kell hozzá:

0,5 kg sárgarépa

2 narancs leve

1 citrom leve

2 evőkanál olívaolaj

1/2 teáskanál őrölt római kömény

esetleg egy kis petrezselyem

A sárgarépát apróra reszeljük. Egy tálban összekeverjük a narancslevet, citromlevet, olívaolajat és római köményt és a sárgarépára öntjük. Jól elkeverjük és legalább egy órára berakjuk a hűtőbe és már ehetjük is.

Ez a saláta nem kerül fel a gasztrobakancslistánkra, hiszen semmi érdekes nincs benne.

Értékelés: 1/5

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr75852634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása