Egyiptomi mogyoróleves
2016. október 01. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Egyiptomi mogyoróleves

Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy a szegecs egyiptomi találmány, lássunk egy újabb egyiptomi receptet.

A mogyoróleves, vagyis churba-ful-sudani, mint a neve is mutatja, afrikai eredetű. Elkészítése pofonegyszerű.

mogyoro.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

450 g pörkölt, sózatlan mogyoró

6 dl tej

6 dl csirke alaplé

só, bors

olvasztott ghee, vagy tejszín

Ha nem kapunk pörkölt, sózatlan mogyorót, akkor vehetünk sózottat is, csak akkor előbb folyóvíz alatt megmossuk és megszárítjuk.

A mogyorót aprítógépben, vagy darálóban, vagy mozsárban porrá törjük és egy lehetőleg tapadásgátló edényben lassú tűzön melegíteni kezdjük.

Amint alágyújtottunk, elkezdjük a tejet adagolni hozzá, és azonnal jól el is keverjük. Ezt követi a csirkehúsleves, amit vagy tárolunk a fagyasztóban, hűtőben, vagy kockából állítunk elő. Ahogy a tejjel is csináltuk, a húslevest is jól elkeverjük.

Felforraljuk és 10 percig forrásban tartjuk. A végeredménynek egy elég híg tejbegrízhez kell hasonlónak lennie. Ha úgy látjuk, hogy már túl főzelékes, nyugodtan hígítsuk kis vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tálaláskor egy evőkanál olvasztott gheevel, vagy tejszínnel locsoljuk meg a tetejét.

Kóstolás: Nem ér minket meglepetés. Az összetevők listájából előre láthattuk, hogy nem lesz egy ízorgia a végeredmény. Gyakorlatilag úgy járunk vele, mint a mogyoróval. Nehéz abbahagyni, de nem az íze miatt, hanem mert mogyoró. Nem kerül fel a Gasztrobakancslistánkra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr811756435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása