Tökmag
2015. január 14. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Tökmag

Miután ellátogattunk Mexikóba, a fúró feltalálásának helyszínére:

http://kulturbakancslista.blog.hu/2015/01/14/kr_e_35_000_furo, nézzünk egy ősi mexikói finomságot, a tökmagot.

tokmag.jpg

Amióta az emberiség tököt termeszt (kb. 7000 éve), a magját is fogyasztja. A tökmag rágcsálásának az élvezetét az aztékok ismertették meg a hódító spanyolokkal, akik sok minden más mellet magukkal hozták Európába. 

A mexikói és spanyol konyha előszeretettel használj különböző ételekbe is, de legelterjedtebb a magok pirított vagy nyers változatának fogyasztása csak úgy nassolásként.  

Állítólag cink tartalma miatt jótékony hatást fejt ki a prosztatára, emiatt ajánlott a fogyasztása.

Viszont Gasztrobakancslistánkra nem kerül fel, mert a helyet a napraforgómagnak, vagyis a szotyinak tartogatjuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr997073307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása