Alphonso mangó
2015. augusztus 23. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Alphonso mangó

Miután megtudtuk Kultúrbakancslistánkról, hogy a paticsot a mai India területén találták fel, nézzük meg a helyiek büszkeségét a mangót.

A Magnifera indica egy változata - melyet a helyiek Haphoosként ismernek, ami tulajdonképpen az Alphonso név helytelen kiejtése -, vélhetően a portugál kalandor-nemes Alphonso de Albuquerque után kapta a nevét, aki 1504-ben Goába.

alphonso_mango-1-500x5002.jpg

Az Alphonso Nyugat-India büszkesége és öröme. Egy olyan országban kiáltották ki a mangók királyának, amely a világ mangótermésének 70%-át adja, méghozzá mintegy 135 fajtát. Már a májusban kezdődő mangószezon elején megjelenik és június közepéig kapható az indiai árusoknál.

A mangó nem rossz gyümölcs, de nyersen fogyasztva nem adja azt a különleges élményt, hogy felkerüljön Gasztrobakancslistánkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr777728666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása