Jalapenós almabefőtt
2016. október 11. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Jalapenós almabefőtt

Folytassuk a barangolást a különleges tex-mex befőttek birodalmában. A következő gyümölcsünk az alma, amit nem teszünk annyira csípőssé, mint a habanérós őszibarack befőttet.

alma2.jpg

De édes és csípős lesz, ami nagyon kellemessé teszi, ha jégkrém tetejére tesszük, vagy akár pitébe sütve.

Az almaválasztásnál kövessük saját ízlésünket. Én, mivel nem rajongok az édes almákért és mert a keménységét is megőrzi, Granny Smith-t használtam.

Hozzávalók:

1 kg alma

1 evőkanál citromlé

2 rúd fahéj

1 jalapeno chile, ketté vágva, magokat kiszedve

1 csésze (cup, 2,5 dl kristálycukor)

2 fél literes befőttesüveg kupakokkal

 

alma1.jpg

 

Sterilizáljuk az üvegeket és a fedőket.. Ezt megtehetjük egy nagy fazékban, forró vízzel töltve, illetve megfelelő mosogatógéppel.

Hámozzuk meg és távolítsuk el az alma magházát. Vágjuk gerezdekre, és locsoljuk meg a citromlével a barnulást megakadályozandó.

Osszuk el az almát az üvegekben. Tegyünk melléjük egy-egy rúd fahéjat és egy fél jalapenót.

A cukrot 3 csésze (cup, 7,5 dl) vízzel forraljuk fel. Öntsük szét az üvegek között, zárjuk le a kupakokkal és hagyjuk kihűlni. Három nap után ehető. Egy hónapig eltartható hűtőszekrényben.

Kóstoló: jalapeno enyhe csípőssége nagyon jól harmonizál a cukros lével és az alma savanykás ízével. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr2211790739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása