A gyömbér-fokhagyma paszta szinte minden curry alapja, mint nálunk a hagyma a pörköltöknél. Beszerzése kissé nehézkesebb, mint az eddigi fűszereké, viszont ez is nagyon könnyen elkészíthető otthon. Semmi másra nincs szükségünk, csak egyenlő mennyiségű gyömbérre és fokhagymára, és egy jó aprítóra.
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
150 g hámozott gyömbér
150 g hámozott fokhagymagerezd
Mindhárom hozzávalót aprítóba tesszük, és felaprítjuk. Az alapanyagok nedvességtartamától függően - de valószínűleg mindenképp - szükségünk lesz még egy kis vízre. Evőkanalanként adogassuk hozzá a vizet, egészen addig, amíg már boltban vásárolható ecetes torma állagú lesz.
Légmentesen zárható edényben egy hétig tárolhatjuk.
Másik nagyszerű ötlet a fagyasztás. Vagy jégkockatartóban, vagy evőkanálnyi adagokban egy lapon megfagyaszthatjuk. Mindkét esetben légmentes zacskókban tároljuk, ha nem akarjuk, hogy a fagyasztóban mindennek fokhagyma íze és szaga legyen!!!
Íme egy videó arról, hogy néz ki gyakorlatban: