Tekintsük meg Kultúrbakancslistánk következő darabját a fazekasság kialakulását.
Ezután természetesen egy japán étel elkészítési módját fogjuk megnézni, ez pedig az okino... okinomi..., az okonomiyaki. Sosem bírom megjegyezni. Valamiért a japán neveknél az emberek keverik a magánhangzókat.
Az okonomiyaki egy gyorsétel. Szabad fordításban állítólag annyit tesz, hogy grillez meg bármit, ami tetszik. Ez a gyakorlatban így is működik. A legtöbb helyen (hagyományosan Oszaka és Hirosima vidékén) kirakják a hozzávalókat, a vendég csak rámutat, és mint egy "kívánság pizzánál" azok kerülnek az okonomiyakijába.
Még nagyobb móka, ahol az asztal közepébe teppanyaki grill van beépítve,
így a vendég saját maga sütheti meg a teppanyakiján az okonomiyakiját. Még az a szerencse, hogy gaszroblog vagyok, nem televíziós műsor, mert ezt a jelenetet kb. hússzor kéne felvenni, mire egyszer sikerülne kimondani. Na szóval, mivel a magyar háztartások nagy részében nem alapfelszereltség a teppanyaki, bár én szeretnék egyet itthonra, ezért legegyszerűbb, ha egy szép nagy átmérőjű teflonserpenyőt használunk.
A hozzávalók nem túl bonyolultak: