4. Comice körte
2015. január 05. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

4. Comice körte

Miután ellátogattunk Levallois-Perret-be, Párizs egyik külvárosába, ahol megismerkedtünk a neandervölgyi ember nagy újításával (http://kulturbakancslista.blog.hu/2015/01/05/kr_e_250_000_levallois_technika), kóstoljuk meg a Comice körtét.

Bár azt mondják, hogy sok szempontból nem mindegy, hogy körte vagy alma, a körte almatermés.

comice_2whole-1cut_hr.jpg

 

Valószínűleg Kínában őshonos, de már évezredek óta Európában is kedvelt gyümölcs. Ínyencek szerint a legfinomabb körtefajta a comice. Ezt a fajtát 1849-ben nemesítette ki a Comice Horticole (Kertészeti Társaság), és később Európa egyik legkedveltebb gyümölcsévé vált.

A comice nagy, kerek, különleges nyakú körte. A héja vékony, zöldessárga, néha egy kis rózsás pírral. A húsa fehér és rendkívül lédús. Legjobb önmagában fogyasztani, de kitűnően illik a parmezánhoz és a gorgonzolához is. Nagyon jó alapanyag különböző desszertekhez.

Mindenképp helye van a Gasztrobakancslistánkon.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr507043121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása