Ez a salsa nagyszerű tortillachips-szel. Itt van a szezonja, érdemes egyszer kipróbálni.
Hozzávalók:
2 nagyobb, nem túl érett őszibarack, megfelezve, kimagozva
2 evőkanál olívaolaj
2 érett paradicsom meghámozva, a magjait eltávolítva, felaprózva
1 nagy zöldhagyma, apróra vágva
1 jalapeño kimagozva, felaprítva
2 evőkanál aprított korianderzöld
2 evőkanál felaprított menta
1 evőkanál lime-lé
1 teáskanál csípős szósz
só, bors
A grillt, vagy vaslapot, vagy vastag aljú serpenyőt jól felforrósítjuk, majd a felezett őszibarackokat oldalanként 4-5 percig grillezzük, amíg meg nem feketednek egy kicsit.
Hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg és kockázzuk fel.
Rakjuk tálba, és adjuk hozzá a többi előkészített hozzávalót, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük 1 órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.