Grillezett őszibarack salsa
2017. szeptember 18. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Grillezett őszibarack salsa

Ez a salsa nagyszerű tortillachips-szel. Itt van a szezonja, érdemes egyszer kipróbálni.

grillezett.jpg

Hozzávalók:

2 nagyobb, nem túl érett őszibarack, megfelezve, kimagozva

2 evőkanál olívaolaj

2 érett paradicsom meghámozva, a magjait eltávolítva, felaprózva

1 nagy zöldhagyma, apróra vágva

1 jalapeño kimagozva, felaprítva

2 evőkanál aprított korianderzöld

2 evőkanál felaprított menta

1 evőkanál lime-lé

1 teáskanál csípős szósz

só, bors

A grillt, vagy vaslapot, vagy vastag aljú serpenyőt jól felforrósítjuk, majd a felezett őszibarackokat oldalanként 4-5 percig grillezzük, amíg meg nem feketednek egy kicsit.

Hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg és kockázzuk fel.

grillezett2.jpg

Rakjuk tálba, és adjuk hozzá a többi előkészített hozzávalót, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük 1 órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr1712876024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása