Fekete ribiszke
2015. szeptember 13. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Fekete ribiszke

Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy a leghíresebb megalitikus monumentumok a mai Angliában találhatók, ismerjük meg Anglia egyik fő bogyós gyümölcsét a fekete ribiszkét.

schwarze_johannisbeeren_makro.jpg

A Ribes nigrum teljes mellőzöttséget szenvedett egészen a XIX. századig, pedig C-vitamin tartalma jóval magasabb, mint a citromé. Bár napjainkban többen ismerik, mégis csak ritkán találkozunk vele, pl. likőrökben, mint a créme de cassis, vagy a Ribena gyümölcslé, illetve szirup, mely felemészti az Egyesült Királyság összes ribiszketermelésének háromnegyedét.

Pedig akik kóstolták, nagyon jól tudják, hogy minden téren megállja a helyét. Nyersen, befőttként, vagy lekvárként.

Viszont ez nem elég, hogy felkerüljön Gasztrobakancslistánkra.

A szakácsok különleges mártást készítenek belőle, ami jól illik a kacsasülthöz.

A fekete ribiszke kifejezetten alkalmas, hogy fagylaltokba, sörbetekbe, de sajttorták díszítésére is nagyon jó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr357784308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása