Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy a leghíresebb megalitikus monumentumok a mai Angliában találhatók, ismerjük meg Anglia egyik fő bogyós gyümölcsét a fekete ribiszkét.

A Ribes nigrum teljes mellőzöttséget szenvedett egészen a XIX. századig, pedig C-vitamin tartalma jóval magasabb, mint a citromé. Bár napjainkban többen ismerik, mégis csak ritkán találkozunk vele, pl. likőrökben, mint a créme de cassis, vagy a Ribena gyümölcslé, illetve szirup, mely felemészti az Egyesült Királyság összes ribiszketermelésének háromnegyedét.
Pedig akik kóstolták, nagyon jól tudják, hogy minden téren megállja a helyét. Nyersen, befőttként, vagy lekvárként.
Viszont ez nem elég, hogy felkerüljön Gasztrobakancslistánkra.
A szakácsok különleges mártást készítenek belőle, ami jól illik a kacsasülthöz.
A fekete ribiszke kifejezetten alkalmas, hogy fagylaltokba, sörbetekbe, de sajttorták díszítésére is nagyon jó.