vagy Philadelphia cheese steak. A legenda szerint Pat és Harry Olivieri, két olasz hot dog árus találta ki a 30-as években.Miközben árulták a portékájukat Pat megéhezett és mivel valószínűleg unta már hot dogot csinált magának egy szendvicset pirított hagymával és szeletelt marhahúsból. Miközben ette, megállt mellettük egy taxisofőr és kért ős is egy olyan szendvicset, amilyet Pat evett. Miután megkóstolta, azt javasolta az olasz testvérpárnak, hogy inkább azt árulják és ne hot dogot. Hallgattak rá és rövid időn belül olyan népszerűek lettek, hogy Pat saját éttermet nyitott Pat's King of Steaks néven, ami mai napig működik. A szendvics először sajt nélkül készült, csak később került bele.
Hozzávalók:
4 gyros kifli, vagy 2 bagett kettévágva
50 dkg hátszín nagyon vékonyra!!! felcsíkozva
1 nagy fej hagyma
20 dkg szeletelt provolone vagy fehér cheddar sajt csíkozva
4 evőkanál olaj
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Két evőkanál olajon, közepes lángon 8-10 percig pirítjuk a hagymát.
A legmagasabbra vesszük a lángot és amint forró az edényünk beletesszük a vékonyra csíkozott hátszínt, a maradék két evőkanál olajat, sózzuk borsozzuk és és 2-3 perc alatt megsütjük. Ha kicsivel több időbe telik, ne ijedjünk meg, de nem szabad hagyni kiszáradni a húst, a belsejének mindenképp szaftosnak kell maradni.
Ha megsül belerakjuk a félbevágott bagettbe vagy kiflibe.
Rászórjuk a csíkozott cheddar sajtot, és 3-4 percre berakjuk az előmelegített sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Nem rossz, nem rossz, de annyira nem nagy szám, hogy felkerüljön a gasztro-bakancslistánkra.
Értékelés: 3/5