Batata charp II. - Iraki burgonyás korong zöldséges töltelékkel
2015. augusztus 24. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Batata charp II. - Iraki burgonyás korong zöldséges töltelékkel

Miután megtudtuk Kultúrbakancslistánkról, hogy az öntözéses földművelést a mai Irak területén fejlesztették ki, nézzük meg, hogyan készül a batata charp zöldséges változata,

40 darab korong hozzávalói:

1 kg burgonya

1 nagy tojás

35 gr / 1/4 csésze (cup) liszt

só, bors

olaj a sütéshez

Zöldségtöltelék hozzávalói:

2 evőkanál olaj

1 nagy hagyma apróra aprítva

1 teáskanál kurkuma

2 nagy érett paradicsom

1 evőkanál aprított friss petrezselyemzöld

só, bors

A burgonyát megfőzzük héjában, és hámozás után pürésítjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Félretesszük.

Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kurkumát és további egy percig a tűzön tartjuk, majd levesszük.

A paradicsomot meghámozzuk, aprítjuk és hozzákeverjük a hagymás keverékünkhöz. Belekeverjük a petrezselymet, sózzuk borsozzuk.

Most veszünk a burgonyamasszából a jól benedvesített kezünkbe egy evőkanálnyit, kilapogatjuk kör alakúra, egy teáskanálnyi tölteléket teszünk rá, és óvatosan összezárjuk.

Golyót formálunk belőle óvatosan, és egy tálcára rakjuk. Így teszünk kb. negyvenszer, majd a kész golyókat lisztezett felületen nagyon nagyon óvatosan koronggá nyújtjuk.

Olajsütésre alkalmas edényben fél centi mélyen olajat forrósítunk, és a korongok mindkét oldalát aranybarnára sütjük kb. 3 perc alatt. 

Papírtörlőre szedjük a felesleges olaj eltávolítása végett és forrón tálaljuk.

Nem Gasztrobakancslistás étel, nem éri meg a fáradtságot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr217730088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása