Ajvár
2013. október 29. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Ajvár

Az ajvárral nem olyan régen találkoztam, de mind húsokhoz köretnek, mind pirítóson magában ízletes csemege.

Hozzávalók:

12 piros kápia vagy kaliforniai paprika 

(2 csípős paprika ízlés szerint)

1,5 kg padlizsán

5 gerezd fokhagyma

1 evőkanál vörösborecet 

1 dl olívaolaj

1 evőkanálnyi jól felaprított petrezselyemzöld

2 teáskanál só

bors

ayvar.jpg

A paprikákat  faszenes grillen, vagy otthon a sütő grillje alatt addig sütjük, míg a héja szénfekete nem lesz (nem mindenütt, de nagyrészt), néha forgatjuk, ha kész nejlonzacskóba rakjuk, légmentesen zárjuk.

A padlizsánokat megszurkáljuk villával és hasonló módon csak több ideig grillezzük. Ha kész, ezek is mehetnek a nejlonzacskóba. Ha egy kicsit hűltek, akkor kivesszük őket és könnyedén lehúzzuk a héjukat. Tálba rakjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és nekiállunk botmixerrel. Pépesre turmixoljuk, és már fogyasztható is, vagy ha nagyobb mennyiségben készítünk, akkor el is tehetünk belőle télire. 

Egyedi ízvilága miatt ott a helye gasztro-bakancslistánkon.

Értékelés: 5/5

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr925603220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása