A crostini egy újabb olasz étel, amiből lesz pár mostanában, hiszen az emberi kultúra központja áthelyeződött a Kr.e. I. századra Európa déli részére, és ha már Európáról beszélünk, nézzünk meg ezzel kapcsolatosan egy falfestményt Pompeii-ből, ami földrészünk névadójáról és a köré font mitológiai történetről szól.
Európa és a bika:
http://kulturbakancslista.blog.hu/2014/06/06/kr_e_45-20_europa_es_a_bika
Crostini - avagy mi a különbség?
Ez itt a kérdés.
Mert mi a bruschetta? Pirított kenyér meglocsolva olívaolajjal, mindenféle feltéttel.
És mi a crostini? Pirított kenyér meglocsolva olívaolajjal, mindenféle feltéttel.
Akkor?
A bruschetta lényege az olívaolaj.
A crostini lényege a kenyér és feltét.
A bruschetta nagy szelet parasztkenyér.
A crostini kis falatka általában ciabatta-ból.
A bruschetta feltéte általában paradicsom, meg esetleg paprika, olajbogyó.
A crostini feltéte sokkal nagyobb változatosságot mutat, gyakorlatilag bármit tehetünk rá.
Hozzávalók:
Ciabatta
Olívaolaj
Lazacszelet, olajbogyó, paradicsom, mozzarella, szalámi, sonka, fűszeres vaj, grillezett zöldségek, pesto, retek, tapende stb.
Készül a Crostini egy olasz étteremben
Kicsit meglocsoljuk a kenyereket olívaolajjal, majd megpirítjuk és rárakjuk a feltéteket
A bruschetta listás, már írtam róla: http://gasztrobakancslista.blog.hu/2014/05/05/10_bruschetta
A crostini NEM kerül fel a gasztrobakancslistánkra, mert nincs olyan nagy eltérés a bruschetta és a crostini között, ezért szerintem nincs külön helye.
Még mindig 987 hely kiadó a listánkon.