Batata charp - Iraki burgonyakorongok hússal töltve
2015. augusztus 23. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Batata charp - Iraki burgonyakorongok hússal töltve

Miután Kultúrbakancslistánkról értesültünk róla, hogy az emberáldozat barbár szokása Mezopotámiában tűnt fel először, nézzük meg, hogy készül egy jellegzetes iraki étel, a batata charp.

40 darab korong hozzávalói:

1 kg burgonya

1 nagy tojás

35 gr / 1/4 csésze (cup) liszt

só, bors

olaj a sütéshez

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj

1 hagyma apróra vágva

1 gerezd fokhagyma apróra vágva

25 dkg darált bárány vagy marhahús

1 teáskanál Baharat

125 gr / 1/2 csésze (cup) hámozott, aprított paradicsom

3 teáskanál aprított friss petrezselyem

A burgonyát megfőzzük héjában, és hámozás után pürésítjük. Hagyjuk kihülni, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Félretesszük.

A töltelékhez felmelegítjük az olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Belekeverjük a fokhagymát és a húst és magas hőmérsékleten barnára pirítjuk a darált húst.

Mehet hozzá a Baharat, a paradicsom, a petrezselyem. Sózzuk, levesszük a hőmérsékletet, lefedjük és 15 percig pároljuk, míg egész száraz nem lesz.

Most veszünk a burgonyamasszából a jól benedvesített kezünkbe egy evőkanálnyit, kilapogatjuk köralakúra, egy teáskanálnyi tölteléket teszünk rá, és óvatosan összezárjuk.

Golyót formálunk belőle óvatosan, és egy tálcára rakjuk. Így teszünk kb . negyvenszer, majd a kész golyókat lisztezett felületen nagyon nagyon óvatosan koronggá nyújtjuk.

Olajsütésre alkalmas edényben fél centi mélyen olajat forrósítunk, és a korongok mindkét oldalát aranybarnára sütjük kb. 3 perc alatt. 

Papírtörlőre szedjük a felesleges olaj eltávolítása végett és forrón tálaljuk.

Nem Gasztrobakancslistás étel, nem éri meg a fáradtságot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr607727214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása