31. Ecetes gyöngyhagyma
2015. szeptember 30. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

31. Ecetes gyöngyhagyma

Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy a dorongutat először a mai Angliában építettek, kóstoljunk meg egy leginkább angolok által favorizált ecetes csemegét, a gyöngyhagymát.

cebollitas.jpg

A gyöngyhagymát koktélhagymának is nevezik. Ezek az apróságok gyakran csak 1 cm átmérőjűek. Hagyományosan Pompeii és Paris nevű fajtákból készülnek, zsenge korban felszedve és sörecettel, cukorral, sóval és fűszerekkel savanyítva.

Ha pálcikára szúrjuk és egy pohár martiniba tesszük, akkor már flancosabb Gibsont kapunk.

Az angolok különösen rajonganak érte. Egykor minden kocsma és pub bárpultján megtalálhatók voltak, de a fish and chips-et árusító étkezdékben is alap volt.

Az ecetes hagyma csípős íze és erős malátás aromája kiválóan harmonizál a dús, telt sajtokkal, a frissen sült kenyérrel és egy pohár sörrel.

Az ecetes uborka mellett a terhes nők állítólag ezt kívánják legjobban.

Manapság az egész kis méretű hagymák, a gyengébb ecet és az édesebb pác kezd divatossá válni.

Mindenképp Gasztrobakancslistás étel, magában is nagyszerű csemege.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr177870486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása