Crudités - a meztelen valóság
2014. június 17. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Crudités - a meztelen valóság

Kultúrbakancslistánk következő darabja Kr. u. 220-ból, Női portré a Fayum-oázisból. Viszont manapság a képet a Louvre-ban láthatjuk:

http://kulturbakancslista.blog.hu/2014/06/17/kr_u_220_noi_portre

Ezért következzen egy hagyományos francia étvágygerjesztő, a crudités. Nekem annyira nem hozza meg az étvágyamat. Először gondolkodtam is, hogy egyáltalán említést tegyek-e róla, de hát a zsíros kenyér is étel.

A crudités jelentése valahogy annyi, hogy nyers ételek, és ez mindent el is mond róla. A lényeg, hogy feldarabolunk nyers zöldségeket (bármilyet) és belemártogatjuk őket valamibe, hogy valami ízt is érezzünk. Tehát kell hozzá valami gezemice, ami lehet majonéz, vagy bármi, amit szeretünk, mert az már lényegtelen.

Crisp_Seasonal_Vegetables_Dip.png

 

                                                                     Nem saját kép!

 

Ezért a crudités-nél inkább a külső megjelenés számít, nem a belső értékek. (Emiatt meg az egészséges életmód kedvelői és a vitaminfetisiszták fognak megkövezni.)

A crudités olyan, mint egy "valóvilágvillalakó". Ha már láttuk, akkor mindent tudunk róla, ha kinyitja a száját, akkor nem fog pozitív csalódást okozni

A crudités ennélfogva egy őszinte, becsületes étel. Azt adja, amit mutat. Amikor megkóstoljuk nem fogjuk azt mondani hangosan, hogy "Hmmm, azt gondoltam, hogy ennek répa íze lesz, mekkorát tévedtem!"

Hanem azt fogjuk gondolni, hogy "Hmmm, azt gondoltam, hogy ennek répa íze lesz, és tényleg."

Azt hiszem mondanom sem kell, hogy a crudités nem kerül fel, ezért még 984 hely van a gasztrobakancslisánkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr616309529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása