Osumashi - Japán erőleves
2015. szeptember 13. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Osumashi - Japán erőleves

Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy az ácsmesterség a mai japán területén alakult ki először 7000 évvel ezelőtt, nézzük meg, hogyan is készül a japánok "erőlevese" az osumashi.

Egy tál zavaros miso-leves megszokott látvány bármelyik japán étteremben, de csak akkor mondhatjuk el magunkról, hogy igazi japán autentikus élményben volt részünk, ha osumashi leves is szerepelt a menüben.

A miso-levestől eltérően az osumashi tökéletesen átlátszó, ezzel lehetőséget adva a szakácsnap, hogy bemutassa művészi érzékét a nagy körültekintéssel elkészített díszítésekkel, körítésekkel.

A leves szilárd hozzávalóit ezúttal is úgy választják meg, hogy ízben, formában és színben harmonizáljanak egymással, és megfeleljenek az adott évszaknak.

Az egyik legnépszerűbb hozzávaló a matsutake gomba.

Az osumashit gyakran többfogásos étkezés keretében tálalják fel, és mindig piros vagy fekete mázas tálban érkezik lefedve.

osumashi.JPG

Ha el szeretnénk készíteni, hozzávalók:

7,5 dl (3 csésze/cup) víz

1 csomag dashi

1/2 teáskanál só

1/2 teáskanál szója szósz

8 szárított matsutake gomba

zöldhagyma zöldje rombusz alakban szeletelve

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a dashit, a sót és a szója szószt. Azonnal levesszük a tűzről, négyfelé szedjük, belehelyezünk tányéronként két gombát és megszórjuk a zöldhagyma szárral.

Az osumashi nekem nem érte el az ingerküszöbömet, nem kerül fel a Gasztrobakancslistánkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr937784000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VogelZsigmond 2015.09.14. 18:40:38

Koszi !! Ez jol nez ki! Megyek is a CBA-ba es megveszem a hozzavalokat....
süti beállítások módosítása