13. Rántott zöld paradicsom
2014. május 09. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

13. Rántott zöld paradicsom

Miután megnéztük Pompeii-ben a "Megriadt nő" című falfestmény részletet:

http://kulturbakancslista.blog.hu/2014/06/06/kr_e_50_a_megriadt_no

Kóstoljuk meg az egyik jellegzetes helyi ételt a rántott zöld paradicsomot.

 1 kg zöld paradicsom 1 cm-es karikákra vágva

 kb. 15 dkg liszt

 kb. 25 dkg zsemlemorzsa

 kb. 5 tojás

 kb. 1 liter olaj

 1 deci sör

 (Ha nem olíva olajat használunk a sütéshez, akkor az egész kijön egy ezresből)

 

DSCN0478k.jpgKezdjünk hozzá az 1001 étel-italnak. Nyáron nagy melegben, hogy ne terheljük túl a gyomrunkat, itt van a rántott zöld paradicsom. Szerezzünk hozzá kb. egy kiló zöld paradicsomot, ami úgy 4-6 fő étvágyát elégíti ki. Én is alaposan túlbecsültem magamat, sokkal kevesebbet bírtam megenni belőle, mint gondoltam. Első lépésként szeleteljük fel a zöld paradicsomokat egy centi vastag karikákra. Ehhez nem árt egy jó kés, bár nagyságrendekkel könnyebb szeletelni, mint a jó érett paradicsomot.

Ha ezzel megvagyunk, akkor készítsük elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat. Természetesen nem lesz bennük semmi meglepő. Liszt, tojás, zsemlemorzsa, plusz egy kis sör. A sör kiválasztására ügyeljünk, mert csak egy deci kell belőle, a maradékot nekünk kell elfogyasztanunk, vagy valaki másnak. Én nem nagyon szeretek főzés közben inni, de nagy nyári melegben jó szívvel ajánlhatom, hogy főzés közben el lehet kortyolgatni azt a maradék négy deci sört.

DSCN0479k.jpgSzóval a panírnál tartottunk. A paradicsomokat először lisztbe, majd a deci sörrel felvert tojásba,zsemlemorzsába, ismét tojásba és végül megint zsemlemorzsába mártjuk. Amikor ezzel a pepecs munkával végeztünk, akkor már biztos elég forró az olajunk. Ha igazán autentikus ízvilágot szeretnénk, akkor süssük ki olívaolajban. Mondjuk úgy többe fog kerülni a leves, mint a hús. de valamit valamiért. A kisütést nem részletezem. Forróolajbanaranybarnáraetcetera.

És már készen is vagyunk.

DSCN0490k.jpgLehet hozzá köretet készíteni, de szerintem felesleges. Bőven elég hozzá a majonézmártás, amit a következő posztban írok le.      

A rántott zöld paradicsom elég érdekes ízvilágú étel ahhoz, hogy felkerüljön gasztro-bakancslistánkra.

Értékelés: 4/5

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr286141825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása