Alap curry szósz brit-indiai éttermi curry-khoz
2018. szeptember 11. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Alap curry szósz brit-indiai éttermi curry-khoz

A spanyolok sofrito-jától a mi zsír, hagyma, őrölt pirospaprika szentháromságunkig, szinte minden konyhának megvan az az alapkeveréke, amellyel változatos ételeik készítése kezdődik. Az autentikus indiai konyhában ezt alap masalának hívják, és általában hagymát, gyömbér és fokhagyma pasztát,…

Tandoori masala - tandoori fűszerkeverék
2018. szeptember 08. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Tandoori masala - tandoori fűszerkeverék

A klasszikus brit éttermi curry-k másik fő alap fűszerkeveréke a tandoori masala. Akár még ezt is megvehetjük nagyobb szupermarketekben, de a bolti tele van ízfokozóval, így egyértelmű, hogy itt is azt ajánlom, hogy készítsük el saját magunk. Ha szeretnénk a bolti verzió vöröses színét megtartani,…

Szarvaschili - A világ legegyszerűbb három összetevős chilije

Szarvaschili - A világ legegyszerűbb három összetevős chilije

Sokáig szemeztem ezzel a recepttel. Azt gondoltam, hogy valami ehetetlen fog belőle kifőni. Nincs bajom a kevés fűszerrel, de ez annyira minimálisnak tűnt, hogy megijedtem tőle, és sokáig nem volt kedvem elpazarolni a szarvashúst. Aztán Csigafrédi kommentjeinek hatására felbátorodtam és…

Lassan sütött pulled pork wrapok grillezett őszibarack salsával és fetás darabos guacamoleval

Lassan sütött pulled pork wrapok grillezett őszibarack salsával és fetás darabos guacamoleval

Ez a cím eléggé szörnyűre sikeredett, pedig szeretem ékes magyar anyanyelvünket, de elég körülményes úgy hívni egy ételt, hogy lassan sütött, tépkedett disznóhús búzatortillába tekerve. (Illetve párszor elolvasva már nem is annyira.) Lassan sütött, mert viszonylag alacsony hőfokon sokáig sütjük. A…

süti beállítások módosítása